Hlavní menu:

07.06.2019, kategorie: Ohlasy akcí

Co bylo mezi mostem a řekou?

Panský dům Rožmitál pod Třemšínem

Víkend s rodinami se tentokrát konal v Rožmitále pod Třemšínem, z Českých Budějovic docela kousek cesty. Městečko leží na hranici několika diecézí, sešli jsme se tady z různých měst a vesnic, z různých farností s různými zvyky. Milé je, že ačkoli jsem řadu z účastníků víkendu viděla poprvé, měli jsme si co říci. Ráda zažívám, jak nás víra v Boha spojuje přes všechny naše odlišnosti. Osobně jinakost  vnímám jako rozšíření obzorů , a pak taky jako příležitost uvědomit si, jak to mám vlastně já sama.

 A mám to tak, že přes všechny šílenosti a zběsilosti, které jsme si s mým manželem navařili, máme pořád chuť být spolu. Naše děti rostou, už nejsou náročnými batolaty, ale docela samostatnými kluky. Je za námi kus práce, ale taky kus před námi. Tak tohle jsem si uvědomila, když jsem viděla ostatní rodiče vozit kočárek, ohřívat příkrmy, zapínat chůvičky nebo se spolu střídat na programu, protože capartovi program s ostatními dětmi nepřijde tak cool jako přednáška P. Honzy Böhma.
Ráda bych vám teď napsala, o čem že Honza mluvil, ale bohužel si to nepamatuju. Rozhodně ne tak dobře jako to, jak statečně, upřímně a otevřeně Honza hovoří o svých stinných stránkách. S jakou odvahou je nahlíží a prozkoumává, neskrývá před sebou a před světem, ale přijímá je. Nebo se o to alespoň snaží, přijímat sám sebe podobně jako nás přijímá Kristus. Pro mě je tenhle stále ještě vojenský kaplan prototypem streetworkera, který nejen, že se neštítí umazat si ruce o ty nejubožejší z ubohých, on je dokonce i vyhledává. Umí je zvednout, postavit na nohy a nasměrovat (k Bohu).  V jeho pohledu je uhrančivá síla a v těle nezdolná pevnost. Skrze něho Bůh opravdu promlouvá k lidem. Protože mezi řekou a mostem je ještě Boží milosrdenství.
Není to inspirativní? Milý čtenáři, nečti to prosím jako ódu na jednu osobu, to by bylo nedorozumění. Jde o oslavnou píseň na Pána Boha. Kdybych chtěla vychvalovat jen jednoho konkrétního člověka, tak vám detailně popisuji každé stanoviště naší sobotní olympiády, která se neobešla bez lehce armádních aktivit jako je střelba ze zbraně, hod oštěpem a granátem na cíl, běh nehostinným terénem nebo průlez skupiny elektrickým ohradníkem. Kdo nevěří, ať jede příště s námi :-)
Díky Poláčkovým za výborný support, background a moudrost, s jakou nás už roky provázejí.  Jste dobrý!!
                                                                                                                                            ALPI

 


© Design, redakční systém: Webdesignum.cz 2008 - 2021