Hlavní menu:

13.05.2020, kategorie: Ohlasy akcí

Jak děti rostou ve víře?

Jak děti rostou ve víře?

Jsme jako rodina v jednom kole. Samá práce doma plus učení s dětmi. Na zelený čtvrtek jsme si udělali poslední večeři s Ježíšem a lámali chléb. Řešili jsme, zda použít kvašený či nekvašený chléb, a nakonec vyřešili jsme to bramborovou plackou. Co se týká naší Esterky, ta běžné chystá čestné místo pro hosta a to pro Ježíše. Její častý dotaz zní, kdy tedy Ježíš přijde a jak vypadá? Pak si brouká písničky, co zaslechla od nás, např. chci jít za tebou Ježíši 😄
Lámali jsme chléb a Štěpán se nečekaně připojil se slovy proměňování. Můžu říct, že vše proběhlo spontánně bez zvláštní přípravy. A Vítek nám četl text z Janova evangelia o mytí nohou. A mezi sebou jsme si říkali, jak je všechno jinak. Jak se vracíme k prvotní církvi a že je to krásné, že máme důvod chtít prožít Velikonoce svépomocí a s Božím požehnáním.

V pátek klid a ticho. Jen jsme se dívali na video od Josefa Prokeše v rámci přípravy na Velikonoce, P. Josef zde měl myšlenku tvrdého tíživého kamene jako hříchu.
V sobotu po setmění jsme seděli na zahradě. Tam jsme přinesli kameny (svoje hříchy) a také malé narcisy. Ty v kombinaci s těžkými tvrdými kameny měly  vyjadřovat vítání Ježíše do Jeruzaléma, tedy do našeho života, aby nám s nimi pomohl. Ležely na cestě k našemu paškálu spolu s kameny. Zapálili jsme svíčku a pomodlili se s dětmi. Zapálili jsme tak světlo do našeho života a s dětmi jsme se pomodlili a děkovali za dar mého uzdravení.
V neděli se konal velký slavnostní oběd.
Ester opět připravila místo pro hosta a něco nám zazpívala. Dělá to celkem běžně kočka naše. Vírou žijeme, ale dětem ji nevnucujeme. Necháváme je, aby si sami hledali cestu, a jsme rádi za jakékoliv dotazy z jejich strany.

V pondělí se konala obvyklá koleda.

Ano, všechny dny jsme trávili venku na zahradě a každý si dělal svoje činnosti.
Děkovali jsme za dar mého uzdravování. Prostě bylo to krásné!

                                                                                                                                                                                                                                                                              MM


© Design, redakční systém: Webdesignum.cz 2008 - 2021